Kerkük'te tren seferleri yeniden başlayacak

11-01-2024
Rûdaw
Etiketler Irak Kerkük Razzak Mohbis Saadawi
A+ A-

Haber Merkezi - Irak Ulaştırma Bakanı, Kerkük'te yıllardır durdurulan tren seferlerinin yeniden başlayacağını duyurdu.

Irak Ulaştırma Bakanı Razzak Mohbis Saadawi Kerkük’ü ziyareti sırasında yetkililerle bir araya geldi.

Kentte toplu taşımaya önem verilmesi gerektiğinin önemine değinen Ulaştırma Bakanı Saadawi, “Terör eylemleri nedeniyle yıllardır durdurulan Kerkük vilayetindeki tren seferlerinin yeniden başlatılması gerekiyor. Kerkük demiryolunun onarılması için çalışıyoruz" dedi.

Kerkük Kerkük demiryolu hattının yeniden baş ve iki garaj dahil olmak üzere Kerkük için birçok önemli konuyu ele aldılar. Kerkük'ün güneyinde toplu taşımanın da aktif hale getirilmesi kararlaştırıldı ve Kerkük'e çok sayıda tünel yapılması görüşüldü.   

Bakan Saadawi vatandaşların ulaşım için ödeyeceği ücretlerde yükünü azaltacak, trafik sıkışıklığını ve gaz emisyonunun aza indirecek toplu taşıma sistemini hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kerkük'te özel ulaşım için yeni bir park alanı yapılacağını da belirten Saadawi, “Bu kapsamda teşkil edilen bir komisyon çalışmalarına başladı en yakın zamanda adım atılacak” diye konuştu.

Bağdat-Kerkük demiryolu 1925 yılında inşa edildi ve 2003 yılına kadar Irak'ın 15 kentti arasında seferler düzenleniyordu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli