Irak, İran'a 4 arama kurtarma ekibi gönderiyor

19-05-2024
Etiketler İran Irak İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Helikopter düştü Kızılay Kürt Kızılayı
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Irak Hükümeti, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin düşmesi ardından  20 kişiden oluşan bir arama kurtarma ekibini İran’a gönderiyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter bugün Tebriz'in Culfa bölgesinde düştü. Helikopterin enkazına henüz ulaşılamadı.

Komşu ülkelerden İran’a destek açıklamaları geldi.

Irak  Hükümet Sözcüsü Besam Avadi, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani’nin İçişleri Bakanlığı, Kızılay ve ilgili kurumlara helikopterin bulunması için İran hükümetiyle bağlantı içerisinde harekete geçmeleri talimatı verdiğini söyledi.

Avadi’ye göre Sudani, Irak’ın ilgili kurumlarına, helikopterinin aranması ve bulunması için İran'ın ilgili taraflarına hizmet etmek üzere tüm yeteneklerini kullanmalarını kaydetti.

Irak hükümeti İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin arama kurtarma çalışmalarına katılması için ekip gönderiyor.

Rûdaw’a konuşanIrak Kızılayı Sözcüsü Hasan Sıvini,  İran cumhurbaşkanının helikopterinin aranmasına katılmak amacıyla  20 kişilik dört özel ekibin hazırlandığını söyledi.

Sıvini, "İran Kızılayı ile koordineli olarak ekipleri İran İslam Cumhuriyeti'ne taşıyacak uçakların hazırlanmasını bekliyoruz" dedi.

İran'daki helikopter kazası

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin, Azerbaycan sınırındaki baraj açılış töreni dönüşünde hava şartları nedeniyle sert iniş yaptığı kaydedilmişti.

İran Kızılayı, daha önce yaptığı açıklamada "kazanın" Kaleyber ve Verzigan arasında meydana geldiğini duyururken, İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını vurgulamıştı.

Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, Reisi'nin konvoyundaki 3 helikopterden 2'sinin iniş yaptığını, birinin düştüğünü söylemişti.

Reisi'yi taşıyan helikopterde aralarında Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da bulunduğu bazı yetkililerin olduğu bildirilmişti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli