Neçirvan Barzani Bağdat’ta Yargı Konseyi Başkanı Zeydan ile görüştü

28-04-2024
Etiketler Faik Zidan Irak Neçirvan Barzani
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Bağdat'ta Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan ile bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Irak'taki gelişmeler, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasa temelinde çözümüne yönelik çabalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Yüksek Yargı Konseyi ile Kürdistan Bölgesi arasındaki işbirliği ve karşılıklı deneyimlerin paylaşılması konusunun ele alındığı görüşmede ülkedeki siyasi istikrarın korunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Neçirvan Barzani, ülkedeki sorunların çözümü konusunda üstlendiği rolden ötürü Zidan’a teşekkür etti.

Görüşmede yargının bağımsızlığı, Irak'taki tüm bileşenlerin haklarının korunması ve karşılıklı önem taşıyan diğer birçok konu ele alındı.

Dün Bağdat’a giden Başkan Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüştü ve ardından Devlet Yönetimi Koalisyonu toplantısına katıldı.

Barzani daha sonra eski Parlamento Başkanı ve Takaddum Parti Lideri Muhammed Halbusi ile görüştü.

Başkan Neçirvan Barzani, Bağdat’ta bugün de Irak Ulusal Hikmet Hareketi lideri Ammar El-Hekim, eski Başbakan Adil Abdulmehdi, Savunma Bakanı Sabit Muhammed Said Rıza Al Abbasi, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el-Maliki ve Fetih Koalisyonu lideri Hadi Amiri ile görüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli