Kılıçdaroğlu'ndan Meral Akşener'e yanıt: Para alışverişi asla söz konusu olmadı

02-02-2024
Rûdaw
Etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti Meral Akşener Saygı Öztürk
A+ A-

Haber Merkezi - Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “CHP’den bir kuruş para almadık” sözlerini doğruladı. Kılıçdaroğlu, “İYİ Parti ile CHP arasında herhangi bir para alışverişi asla söz konusu olmadı. Meral hanım gerçeği söylemiş” dedi.

Kılıçdaroğlu, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı.

“Bürokraside liyakat kalmadı. Yargıda müthiş bir çürüme var. Yolsuzluk yapanın itibar gördüğü, ahlaklı insanın ötekileştirildiği bir süreçteyiz” diyen Kılıçdaroğlu “Siyasette zenginleşmek mümkün değil. Kim siyasette zenginleşiyorsa biliniz ki çalıyor. Ne yazık ki ülkemizde çalan daha saygın kişi oluyor! Böyle garip bir ülke olduk" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim gezilerine katılıp katılmayacağına dair soruya da Kılıçdaroğlu, “Partimizin genel başkanı varken, önceki genel başkan olarak benim sahaya çıkmam yanlış anlaşılabilir” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e yanıt

Kılıçdaroğlu, Akşener’in “CHP’den bir kuruş para almadıklarına” ilişkin sözlerini de doğruladı. “İYİ Parti ile CHP arasında herhangi bir para alış verişi asla söz konusu olmadı. Meral hanım, gerçeği söylemiş” dedi.

Ne olmuştu?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Ocak'taki grup toplantısında CHP'den para aldıkları iddialarının Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yanıtlanmasını istemişti. Akşener şöyle demişti:

"Özgür Özel Eskişehir'de ilginç bir konuşma yaptı. Bizimle ilgili imanın ötesine geçen, AK Parti ile tuhaf bazı alışverişlerimiz olabildiğini ifade eden bir konuşma yaptı, ağır bir iftirada bulundu. Buradan Sayın Özel'e sesleniyorum: Siz bilmeyebilirsiniz, 2017'de biz hayır oyu kullanmak üzere kampanya yaptık. Eski genel başkanınız Kılıçdaroğlu'na gidin sorun, CHP bize 1 liralık yardım yapmış mı? Cevabı hayır. Partimizi kurduğumuzda Kılıçdaroğlu bize 1 lira para yardımı yapmış mı? Sayın Kılıçdaroğlu buna cevap vermek zorundasınız. En fazla aldığımız yardım, parasını ödediğimiz belediye salonlarıdır."

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.