Bakan Koca Hatay’da protesto edildi

06-02-2024
Rûdaw
Etiketler Bakan Koca Hatay Deprem Gösteri Ödeme
A+ A-

Haber Merkezi - 6 Şubat Maraş depremlerinde en ağır yıkım yaşanan yerlerden biri olan Hatay’da düzenlenen anma programında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş depremzedeler tarafından protesto edildi. Hatay'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yaşamlarını yitirenler "Sessiz Yürüyüş" programıyla anıldı.

Valilik koordinesinde düzenlenen anma etkinliği kapsamında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları, kent protokolü üyeleri, Süper Lig ekibi Atakaş Hatayspor'un teknik direktörü Volkan Demirel ve çok sayıda vatandaş Köprübaşı mevkisinde bir araya geldi.

“Yardım dediniz, nerede yardım?”

Anmalar sırasında Hataylı bir depremzede, “Yardım dediniz. Nerede yardım? Konteynerde, çadırda yaşayanlar var bu yağmurda, siste. Bir tır dolusu kefen geldi bir şehre. Bir şehre bir tır dolusu kefen yeter mi” diye bağırdı.

Bunun üzerine X hesabından açıklama yapan Bakan Koca, "Depremde kaybettiğimiz canların saygıyla anılmasından, hatıralarının yad edilmesinden, sessizlik içinde ruhlarına fatihalar okunmasından, dualar edilmesinden rahatsız olan mı var? Bu dakikalar hürmet dakikalarıdır. Bunun aksine davranış hem yaşayanları hem aramızdan ayrılanların ruhunu incitir. Yeri gelir protesto anlayışla karşılanır. Ama bu hürmet dakikaları onun vakti değil” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.