Pentagon Sözcüsü’nden Rûdaw’a: İran, ABD’yi Ortadoğu’dan uzaklaştırmak istiyor

10-05-2024
Etiketler Patrick Ryder ABD İran Rojava Pentagon Suriye
A+ A-

Washington (Rûdaw) – Rûdaw’ın sorusunu yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, “İran, ABD’yi Ortadoğu’dan uzaklaştırmak istiyor” dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Rûdaw Washington Sorumlusu Diyar Kurde’nin sorularını yanıtladı.

Kurde’nin sorusu üzerine İran’ın, kuzeydoğu Suriye’de hegemonyasını artırma çabasında olduğunu belirten Pentagon Sözcüsü Ryder, “Bu, İran için yeni bir adım değil. İran, ABD ve müttefiklerini Ortadoğu’dan uzaklaştırmak ve vekil güçleri aracılığıyla siyasetini de empoze etmek istiyor ki her istediğini yapabilsin” ifadelerini kullandı.

İran’ın ve silahlı gruplarının ilişkilerini hatırlatan Ryder, devamında “Gözümüz sürekli olarak burada. Bu grupların aksine biz bölgedeki ülkelerin egemenliğine saygı gösteriyoruz” dedi.

Suriye ve Rojava’da yaklaşık 900 ABD askeri bulunuyor ve çoğunluğu Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolü altındaki topraklarda bulunuyor.

Konuya dair değerlendirme yapan Ryder, “Biz daha çok IŞİD’i yenmeye odaklanmış durumdayız. Ayrıca müttefiklerimizle beraber çalışarak güçlerimiz, ülkemiz ve müttefiklerimiz üzerinde tehdit olmasını engelliyoruz” açıklamasında bulundu.

IŞİD’in eskisi gibi olmadığını belirten Ryder, “IŞİD’in 10 sene önceki gücü kalmadı. Bu iyi bir şey ama biz durmayacağız. IŞİD’in yeniden güçlenmesini engellemek için birlikte çalışmalıyız” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli