Erbil'deki ABD Konsolosluğu, yeni binanın tamamlanmasının ardından kadroyu kademeli olarak genişletecek

14-03-2024
Rûdaw
Etiketler Erbil ABD Konsolosluğu ABD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Erbil'deki yeni ABD konsolosluğu binasının gelecek yıl faaliyete geçeceğini ancak Orta Doğu'daki gelişmeler nedeniyle personelin sayısının kademeli olarak artacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Bütçe ve Planlama Bürosu Direktörü Douglas Pitkin, dün düzenlediği basın toplantısında Rûdaw'dan Diyar Kurda'ya, şu anda yapım aşamasında olan Erbil'deki yeni ABD konsolosluğu binasının konut sayısında dramatik bir artışa neden olmayacağını söyledi. Washington'un Orta Doğu'daki operasyonlarında yakın zamanda yaşanan azalma nedeniyle misyondaki personel artışı kademeli olacak.

Douglas Pitkin, “Belirli bir artış yok ancak operasyonların hızının azalması nedeniyle bölgedeki durum nedeniyle bu personelin kademeli olarak artmasını bekleyebiliriz. Daha fazla personeli barındıracak şekilde tasarlandı, bunu bekleyebiliriz, ancak kısa sürede büyük bir büyüme beklemiyoruz” dedi.

Erbil'in eski ABD Başkonsolosu Robert Palladino, binanın 2021'de yapısal olarak tamamlanması sırasında bunun dünyanın "en büyük" konsolosluğu olacağını söyledi.

Palladino, "Yeni konsolosluk, ABD'nin Kürdistan Bölgesi hükümetine ve halkına uzun vadeli bağlılığının beton, çelik ve güçlendirilmiş camla somut bir işareti olacak" demişti.

ABD ilk olarak Şubat 2007'de Erbil'de bir diplomatik ofis açtı, daha sonra bu 2011'de başkonsolosluğa dönüştürüldü.

Yönetim ve Kaynaklardan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Verma da dünkü brifing sırasında Rûdaw'a Erbil'i ziyaret ettiğini ve Kürt yetkililerle görüştüğünü söyledi.

Verma, “Dünyanın o bölgesindeki en önemli varlığımızdan biri olacak. Ve orada bir nevi tam hizmet yeteneği olacak” dedi.

Kürdistan Bölgesi'nden iki üst düzey heyet geçtiğimiz günlerde Washington'u ziyaret ederek Amerikalı yetkililer, kongre üyeleri ve temsilcilerle görüştü.

Son aylarda İran yanlısı milis grupların Irak'taki ABD çıkarlarına yönelik drone ve roket saldırıları, ABD'nin Irak'taki diplomatik misyonunun faaliyetlerini etkiledi. Bu gruplar ABD'yi Hamas'a karşı mücadelede İsrail'e verdiği desteği durdurmaya çağırıyor.

ABD'nin bu gruplara yönelik misilleme opersyonlarının ardından son haftalarda bu saldırılar durdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

ABD ve İran bayrağı / Sosyal medya

ABD ile İran arasında gizli görüşmeler yapıldı

Gizli görüşmelere ABD tarafından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile İran Özel Temsilcisi Abram Paley'in katıldığı belirtilirken, İran tarafına ilişkin ise bilgi verilmedi.