MSC2024 - Başkan Neçirvan Barzani, İngiliz Dişişleri Bakanı Cameron ile görüştü

17-02-2024
Rûdaw
Foto: Başkanlık Sitesi
Foto: Başkanlık Sitesi
Etiketler MSC2024 Neçirvan Barzani İngiliz Dişişleri Bakanı 60. Münih Güvenlik Konferansı David Cameron
A+ A-

Münih (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Almanya'da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı görüşmeleri çerçevesinde İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede iki lider Irak ve Orta Doğu'daki güvenlik gelişmelerinin yanı sıra Erbil-Bağdat görüşmeleri, seçim meselesi ve Kürdistan Bölgesi'ndeki iç meseleleri ele aldı.

Görüşmede taraflar özellikle 7 Ekim olaylarından sonra Gazze'de yaşanan çatışmalar ve Orta Doğu'daki karmaşık durum hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Barzani ve Cameron, gerginliğin daha da artmasının bölgesel istikrara ciddi zarar verebileceği ihtimaline dikkati çekti.

Görüşmede ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki güvenlik ve siyasi durum, IŞİD'in Irak ve Suriye'ye yönelik tehdidi ve yasadışı göç konusu ile İngiltere'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi işbirliği ele alındı.

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne verdiği desteği devam ettireceğini Erbil ve Bağdat ile işbirliğine devam etme ve ilişkileri geliştirme konusundaki kararlılığını yineledi.

Başkan Neçirvan Barzani de İngiltere'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne yönelik desteği ve tutumunu takdir etti.

 

Neçirvan Barzani iki günlük MSC2024 Konferansı kapsamında Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani başta olmak üzere Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman bin Cassim El Sani, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Senatör Don Sull başkanlığındaki ABD Senatosu heyeti, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Almanya Savunma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Siemtje Möller ve Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ile görüşme gerçekleştirdi.

Neçirvan Barzani bu sabah, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Başkan Neçirvan Barzani daha sonra Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali Al-Yahya ile bir araya geldi.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

Suriye'de Kürt meselesi için adım atacak mı? Rus vekil: Çok umutluyum

Rûdaw Rusya Ofisi Temsilcisi Kamiz Şeddadi’ye konuşan Devlet Duması Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı ve Parlamento Üyesi Alexey Chepa, Rusya’nın Rojava’daki Kürtler hakkındaki tutumu ve Moskova-Şam ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu. ​