UNAMI: Saldırılar mutlaka durdurulmalı

16-01-2024
Rûdaw
Etiketler UNAMI Erbil Saldırı Balistik füze Kınama BM İran
A+ A-

Erbil Rûdaw – Dün gece İran Devrim Muhafızları tarafından başkent Erbil’e düzenlenen balistik füze saldırıları nedeniyle açıklama yapan Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI) sivil ölümlere neden olan saldırıları şiddetle kınadı.

Dün gece Erbil'de, 5’i Kürt iş insanı Pêşrew Dizayi'nin evine olmak üzere 8 ayrı noktaya 10 füze atılarak Dizayi'nin kendisi, henüz bir yaşına girmemiş çocuğu ve evde misafir olarak bulunan iş insanı  arkadaşı öldürüldü.

Saldırıyı üstlenen İran Devrim Mühafızları, "Siyonist rejimin istihbaratını hedef aldık" iddiasında bulundu.

BM Irak Yardım Misyonu (UNAMI) saldırı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Irak'ın egemenliğini ve toprak güvenliğini ihlal eden saldırılar hangi taraftan gelirse gelin mutlaka durdurulmalı. Güvenlik sorunları saldırı değil diyalog yoluyla çözülmeli" dedi.  

Irak Dışişleri Bakanlığı da BM Güvenlik Konseyi'ne şikayette bulunacaklarını bildirmişti.

İran Devrim Muhafızları dün gece başkent Erbil’de çeşitli noktalara 10 balistik füze ile saldırı düzenledi. Saldırılarda Kürt iş insanı Peşrew Dizayi, 25 Ocak'ta bir yaşına basacak olan kızı Jina Dizeyi ve Dizayi’nin evinde bulunan Irak'ın Bağdat kentinde ikamet eden Süryani asıllı Hristiyan iş insanı Kerem Mikhail yaşamını yitirdi. Saldırılarda toplamda 17 sivil de yaralandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli