Neçirvan Barzani: Suriye’de Kürtleri bir araya getirme çabalarına devam edeceğim

17-02-2020
Rûdaw
Etiketler Başkan Neçirvan Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani bugün başkent Erbil’de James Jeffrey ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ve uluslararası toplumun Suriye krizinin çözümü, istikrarın sağlanması ve savaşın durması konusunda gösterdiği çabalar değerlendirildi.

Neçirvan Barzani, Suriye’de Kürt tarafları bir araya getirme çabalarına devam edeceğini vurgulayarak, Suriye’de bugün ve gelecekte daha iyi bir konuma sahip olmaları adına Kürtler arasındaki birlik ve anlaşma için atılacak her adımı destekleyeceğini belirtti.

Taraflar, siyasi bir barışın sağlanması için bölgesel ve uluslararası güçlerin rolü, bütün taraflar arasındaki gerekli destek ve koordinasyon ile bölgenin genelinde barış ve istikrarın korunmasına vurgu yaptı.

Görüşmenin bir bölümünde ise, Irak’taki gelişmeler ile Bağdat’ta yeni kurulacak hükümet çalışmaları ve Kürdistan Bölgesi’nin bu konudaki tutumu, Irak ve Suriye’de terörün yeniden örgütlenme tehlikesi ve uluslararası koalisyonun desteğiyle mücadele yöntemleri ile Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkiler değerlendirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli