Hejar Berenji: Kürdistan'da medya ve teknolojide neyin işe yaradığını kendimiz bulmalıyız

28-02-2024
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Suudi Arabistan Rûdaw Medya Grubu Hejar Berenci BroadcastPro Zirvesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da düzenlenen BroadcastPro Zirvesi'ndeki panelde konuşan Rûdaw Teknik Bölümü Müdürü Hejar Berenci, "Batı'nın medyayı yönetmesini bekleyeceğiz, çünkü ilk adımı kendimiz atacağız" dedi.

Riyad’da düzenlenen BroadcastProSKA Yayın Zirvesi’ne Orta Doğu’nun bir çok ülkesinden medya ve teknoloji şirketi temsilcileri katılıyor.

Rûdaw Medya Grubu, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nden zirveye katılan tek medya kuruluşu oldu.

Zirvede düzenlenen panele katılan Rûdaw Medya Grubu Teknik Bölümü Müdürü Hejar Berenci, "Suudi Arabistan, medya ve teknoloji alanında geleceğini yeniden yazmak istiyor. Dolayısıyla bugün Ortadoğu'da ve genel olarak dünyada konumu olan medyaya ev sahipliği yaptı" dedi.

Berenci, “Rûdaw olarak bizim de üzerinde ısrarla durduğumuz bir nokta da şu; Genel olarak Orta Doğu'da, özelde ise Kürdistan'da medya ve teknolojide neyin işe yaradığını kendimiz bulmalıyız. Batı'ya bakma modeli artık bitti” diye konuştu.

Rûdaw'ın yapay zeka hakkında yeni bir projesi olduğunu belirten Berenci, "Umarım projeyi önümüzdeki yılın başlarında tamamlayıp izleyicilerimize sunarız. Oluşturduğumuz altyapı ve tasarımla medya alanındaki ihtiyaçlarımızı ve teknolojilerimizi nasıl kullanacağımızı belirliyoruz. Batı’yı beklemeyeceğiz ve ilk adımı kendimiz atacağız” ifadelerini kullandı.

Zirvede, tüm branşlarındaki medyanın AR, yapay zeka ve sanal gerçekliği, özellikle yapay zekayı (AI) birleştirerek küresel trendlere nasıl uyum sağlayabileceği tartışıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli