Halktan dünyaya

30-04-2024
Rûdaw
Etiketler Rûdaw Rûdaw Medya Grubu Irak Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Çekişmelerin ve parçalanmaların olduğu bir bölgede Rûdaw Medya Grubu, gazetecilik anlamında paralayan bir yıldız gibi ortaya çıktı. Rûdaw'ın yakın zamanda ardı ardına ödüllere aday gösterilmesi ve tüm uluslararası medyanın her yıl yarıştığı prestijli Webby Ödülleri ile yakın zamanda Delibal belgeseli dahil olmak üzere çok sayıda önemli uluslararası ödül kazanması, Rûdaw'ın yüksek habercilik mertebesi ve kalitesinin bir göstergesidir. Bu ödüller sadece Rûdaw'ın değil, tüm Kürdistan medyasının da başarısıdır.

Kürdistan ve Irak'ta Webby Ödülü'nü ilk kez bir medya kuruluşunun kazanması, Orta Doğu'da ise Al Jazeera'den sonra ikinci kez bu başarıyı göstermesi, Rûdaw'ın bölgesel medyadaki güçlü dönüşümünü daha da bariz bir şekilde ön plana çıkarıyor. Ayrıca, Nepal geleneklerini ve kültürünü yansıtan Delibal belgeselinin başarısı ve ardından Hindistan'da başka bir tanınmış festivale aday gösterilmesi, Rûdaw'ın profesyonelliğini ve farklı hikâyeler anlatırken sınırları aşma yeteneğini gün yüzüne çıkarıyor. Rûdaw sadece bir haber platformu değil; Bunun yerine, tüm insan hikâyelerinin gerçek anlamda anlatıldığı üst düzey bir platform haline geldi.

Rûdaw'ın yaklaşımı özellikle Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta otizmli bireylere dikkat çekmek için başlattığı kampanyası gibi önemli sosyal konulardaki çalışmaları ve Irak genelinde kadınları gazetecilik konusunda eğitmek için Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile yapmış olduğu ortaklığı, Rûdaw'ın topluma hizmet etme konusundaki kararlılığının bir örneğidir.

Rûdaw'ın bir hafta süren otizm kampanyası, İngiltere'de düzenlenen kar amacı gütmeyen kampanyaları ödüllendirmek için düzenlenen Stevie Ödülü ile bir yıldan kısa sürede Irak ve Kürdistan Bölgesi için en önemli ödülün kazanılmasına yardımcı oldu. Bunun dışında ilk kez Birleşmiş Milletler Fonu kız çocuklarına gazetecilik eğitimi vermek için bu denli bir ortaklık kuruyor.

Rûdaw sadece haber veya rapor hazırlamakla meşgul değil, aynı zamanda Kürdistan ve bölgede medya çalışmalarını ilerletmeye devam edebilecek yetenekli ve deneyimli bir nesil hazırlamak için de aktif olarak çalışıyor. Bu çalışmalar gerek Kürt halkından gerekse uluslararası kuruluşlar tarafından takdir ve övgüyle karşılanmaktadır.

Orta Doğu, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki engellere rağmen Rûdaw belirli bir kalıp içinde kalmıyor. Her geçen gün yeni adımlar atıyor. Rûdaw'ın tarafsız habercilik ve kamu hizmeti konusundaki kararlılığı geniş çapta övgüyle karşılık buluyor. Ancak elbette bu her zaman tüm taraflar ve kurumları memnun edici olmayabilir. Buna rağmen Rûdaw her zaman profesyonel bir yaklaşım sahibi olduğunu ve amacının haberi olduğu gibi aktarmak olduğunu vurguluyor. Başarının ve baştan rakipsiz olmanın anahtarı budur!

Rûdaw bir medya platformundan çok daha fazlasıdır; ulusal bir kurumdur. Etkisi sadece gazeteciliğin, hikâyelerin aktarılmasının, öğrenim kapasitesinin arttırılması ve sürekli gelişimin çok ötesine geçmeyi amaçlıyor. Gerçeklere ve ilerlemeye susamış bir bölgede Rûdaw, çalışanlarının becerileri ve güvenini kaybetmemesiyle yol gösterici bir ışık olarak parlıyor. Böylece Rûdaw kapsamlı bir ilerlemenin önünü açmaya öncülük ediyor.

Yazar: Ali Caf

(Yazılar, yazarların görüşlerini yansıtmaktadır. Rûdaw Medya Grubu'nun kurumsal bakış açısıyla örtüşebilir ya da örtüşmeyebilir.)

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli